top of page
  • Forfatters billedeLise Hansen

Hvordan får jeg et business VISA i Thailand?


B visum i Thailand

Udlændinge, der åbner en virksomhed eller får et job i Thailand, skal have et thailandsk forretningsvisum eller Non-immigrant B Visa som det hedder i Thailand. Det bedste tidspunkt at søge et B-Visa på er inden du kommer til Thailand, på din lokale Thailandske Ambassade. Dit B-visa vil typisk efter ankomst og oprettelse af arbejdstilladelsen udvides til et langvarigt visum, dette kan gøres på det lokale immigrationskontor i Thailand.


Det er vigtigt at være opmærksom på at et Business visum er ikke det samme som en arbejdstilladelse, der giver dig mulighed for at begynde at rent faktisk arbejde i Thailand, det er dog næsten altid nødvendigt først at få et Thai Business Visa for at ansøge om en thailandsk arbejdstilladelse.


Thai forretningsvisum er tilgængelige i to versioner enkeltindrejse (single entry) og flere indrejser (multiple entry). Et Thai Business Visa med en enkelt indrejse giver dig mulighed for at blive i Thailand i op til 90 dage, mens et Thai Business Visa med flere indrejser giver dig mulighed for at blive i Thailand i op til 1 år. Efter du ankommer i Thailand og har fået lavet din arbejdstilladelse, kan begge VISA’er forlænges med op til et år.


Hvis du ikke opretter en arbejdstilladelse i Thailand gælder følgende regler: Har du et multiple entry visa, skal du rapportere din status eller forlade og genindrejse Thailand inden for hver 90 dage. Når du har et enkelt Thai-visum til indrejse, annulleres dit visum, så snart du forlader landet.


Du skal ansøge om et Thai Business Visa på en Thai ambassade eller konsulat uden for Thailand, men du kan forny og forlænge dit visum på immigrationskontoret i Thailand.


Hvilke typer B-visum findes der i Thailand?

Et thailandsk forretningsvisum kaldes officielt et non-immigrant B-visum, og der er flere kategorier af dette visum:


Non-immigrant B-visum (forretningsvisum)

Et standard Non-immigrant B-visum er brugt af udenlandske statsborgere, der ejer en virksomhed i Thailand eller søger et arbejde i Thailand.


Non-immigrant B-A-visum (forretningsgodkendt visum)

B-A-visum er et visum for udenlandske statsborgere, der skal starte en virksomhed i Thailand eller investere i en thailandsk virksomhed.


Non-immigrant IB-visum (investerings- og forretningsvisum)

IB-visumet, er for udenlandske statsborgere, der er ansat, til at arbejde på investeringsprojekter, der er underlagt af Thailands investeringsråd (BOI).


Non-immigrant B (undervisning) visum

Ud over disse finder der et særligt B-visum der kun giver tilladelse til at arbejde med undervisning i Thailand. Dette visum udstedes i samarbejde med den skole eller det universitet du har søgt arbejde hos.Hvilke dokumenter skal jeg bruge for at søge et Business visum i Thailand?


Hvis du ansøger om et B-visum med det formål at drive forretning i Thailand, skal du præsentere de følgende dokumenter:


En udfyldt visumansøgningsskema.

Et foto i passtørrelse (4 x 6 CM) taget inden for de sidste 6 måneder.

Et pas med mindst 6 måneders gyldighed fra den planlagte ankomstdato til Thailand.

Bevis for tilstrækkelig finansiering, for eksempel en bankudskrift, spørg på ambassaden hvor meget du skal have på kontoudskriften.

Et brev fra ansøgerens firma, der tydeligt angiver din stilling i virksomheden, længden af ansættelsen, årsløn, samt formålet med det planlagte besøg i Thailand. Virksomheden skal også bidrage med:


Virksomhedsregistrering og forretningslicens

Liste over aktionærer.

Virksomhedsprofil og forretningsplan.

Detaljer om forretningsdrift, samt hensigt med virksomheden.

Et kort, der viser virksomhedens placering.

Balancer, opgørelse over indkomstskat, samt virksomhedsskat for det seneste år (Por Ngor Dor 50 og Por Ngor Dor 30).

Momsregistreringsdokument (Por Por 20)


Kopier af selskabsdokumenter skal underskrives af et medlem af bestyrelsen eller en administrerende direktør, samt stemples med selskabets segl.


Dokumenter på fremmedsprog skal oversættes til thai og godkendes af ambassaden.


Desuden kan den Thailandske ambassade hvor du ansøger altid spørge efter yderligere dokumentation, så tag hellere for mange end for lidt dokumenter med i din ansøgning.Hvis du ansøger om et ikke-indvandrer B-visum med henblik på at ansøge om arbejdstilladelse og optage et job i Thailand, skal du anskaffe dig følgende yderligere dokumenter:


Et godkendelsesbrev fra det Thailandske arbejdsministerie. Dette skal fås fra din potentielle arbejdsgiver i Thailand ved at indsende en WP3-formular til ”Office of Foreign Workers Administration” i Bangkok, ”Department of Employment”, ”Ministry of Labor” eller på det provinsielle arbejdsformidlingskontor i den lokale provins hvor din arbejdsgiver befinder sig.


Din potentielle arbejdsgiver skal fremsende følgende dokumenter:

Virksomhedsregistrering og forretningslicens

Liste over aktionærer.

Virksomhedsprofil.

Detaljer om forretningsdrift og branche.

Liste over alle udenlandske arbejdstagere i virksomheden med angivelse af navne, nationaliteter og stillinger.

Et kort, der viser virksomhedens placering.

Balancer, opgørelse over indkomstskat og virksomhedsskat for det seneste år (Por Ngor Dor 50 og Por Ngor Dor 30).

Momsregistrering (Por Por 20).


Ansættelse af virksomheder inden for turistbranchen skal desuden redegøre for hvor mange udenlandske turister de modtager.


Ansættelse af virksomheder inden for eksportindustrien skal desuden redegøre for hvor meget de eksportere.

Comments


bottom of page