top of page
  • Forfatters billedeLise Hansen

Thailand og Covid-19 regler


Corona regler i Thailand, hvordan forholder jeg mig?

Rejsetrangen har for længst sat sit indtog hos mange danskere. Lysten til at se solskin, palmetræer og en hvid sandstrand har snart været en drøm mange har set frem til at kunne indfri, men er det overhovedet muligt at pakke kufferten og smutte en tur til ”The Land of Smiles” nærmere betegnet Thailand.


Hvis man husker tilbage til før verden blev ramt af af Covid pandemien, så huske man sikkert også hvor let det var at bestille en rejse, pakke badebukserne og derefter hoppe på et fly og 11 timer senere stå i bagende solskin med en kold ”Singha” øl i hånden.


Tiderne har ændret sig, og hele verden venter i længsel på en løsning så man igen kan trække i tanga trusserne, nyde en tur på elefant ryg, boltre sig i de blå bølger eller hygge sig på sit hotel med det Thailandske køkken ved sin side. Der er dog heldigvis lys for enden af tunnelen, og det ser ud til at Thailand er ved at være klar til igen at åbne sine landegrænser. Vi giver et par gode råd og vejledninger til hvordan man skal forholde sig, hvis man gerne snart vil en tur til Østens perle og holde ferie eller arbejde.


Hold dig altid opdateret!

Check altid den Thailandske ambassades hjemmeside http://thaiembassy.dk/ for de sidste nye informationer. Tingene kan hurtigt ændre sig, og derfor er det altid godt at holde dig opdateret inden du planlægger din rejse til Thailand.


Indehavere af danske pas samt 54 andre nationaliteter, der har ret til 30 dages visumfritagelse, kan rejse til Thailand med henblik på turisme i op til 45 dage uden visum. Rejser du for at arbejde skal du oprette et business visum først. Bevis for flybilletter, som ansøgeren ikke vil overskride, og der kræves sundhedsforsikring til Certificate of Entry (COE)-ansøgning.


Alternativ statskarantæne

Alle ikke-thailandske passagerer fra Danmark vil blive underlagt 14-nætters karantæne uder deres egne omkostninger på et hotel der tilbyder alternativ statskarantæne (ASQ), der er godkendt af de thailandske myndigheder. Dette er uanset COVID-19-vaccination.


Reservation af ASQ-hoteller til karantæne kan foretages direkte med det valgte hotel eller mere bekvemt via nedenstående hjemmesider:


Hvis du opfylder de relevante krav, kan du ansøge om adgangs bevis gennem online-systemet på https://coethailand.mfa.go.th/


Se videoen herunder for mere information of oprettelse af COE:

For mere information, herunder listen over tilladte flyselskaber, der kan transportere passagerer til Thailand, kan du kontakte den Danske ambassade i Thailand.


Til COVID-19-forsikring kan ansøgere købe dansk eller thailandsk forsikring. For listen over virksomheder, der tilbyder COVID-19 forsikring, se https://covid19.tgia.org/


Phuket Sandbox

På nuværende tidspunkt skal man i 14 dages karantæne når man ankommer til Thailand, men det er blevet annonceret at man fra 1. juli kan flyve direkte til Phuket, og nøjes med 7 dages karantæne hvis man er vaccineret. Inden afrejse skal man sørge for at have et visa på plads, ifølge de gældende regler fra ambassaden, og der vil være lidt papirarbejde inden man kan sætte sig til rette i flyveren.


Herunder kan du se de forventede regler for den nye ”Phuket Sandbox” løsning som den thailandske regering har aktiveret fra første Juni:

Phuket Sandbox protokollen under corona

Husk du kan altid kontakte Den Danske Ambassade hvis du er i tvivl, God tur!

Comments


bottom of page